kpmg_logo

KPMG în România oferă servicii de Audit și “Assurance”, Asistență fiscală și Consultanță în afaceri unui mare număr de organizații din sectorul privat și public. Asistă firmele și organizațiile să îndeplinească cerințele de conformitate cu reglementările în vigoare și le ajută să se dezvolte, să se restructureze și să acceseze finanţare, adăugând valoare afacerii clienților lor. KPMG are personal specializat, cu aptitudini și calificări multiple în diverse domenii, și, datorită flexibilității lor, se adapteaza și isi dezvoltă serviciile pentru a răspunde nevoilor clienților pe măsură ce condițiile pieței se schimbă.

KPMG a fost prima rețea de firme de servicii profesionale care și-a organizat serviciile astfel încât să răspundă cerințelor specifice fiecărei industrii și să furnizeze servicii coordonate de înaltă calitate organizațiilor din toate domeniile de afaceri. Aspectele cu care se pot confrunta companiile diferă de la o industrie la alta – KPMG recunoaște această nevoie și si-a structurat serviciile și echipele pentru a răspunde specificului fiecărui domeniu.

KPMG în România este firmă membră a rețelei globale KPMG, care are birouri în 156 țări și 152.000 de specialiști în întreaga lume. Această poziționare ii oferă posibilitatea să combine cunoașterea detaliată a piețelor locale cu experiența și calificările la nivel internațional de care poate beneficia prin colaborarea cu celelalte firme KPMG.

KPMG a deschis primul birou în România în 1994, iar în prezent are peste 650 de angajați, atât cetățeni români, cât și expatriați, în București, Timișoara, Cluj, Iași și Constanța. KPMG în Moldova și-a inaugurat biroul în 1997, la Chișinău.

Ambele sunt firme membre ale KPMG International, o entitate elvețiană.

Darian_logo

DARIAN DRS, fondată în 1990, este începând cu anul 1994 membru corporativ ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România) – Certificat ANEVAR nr. F07/0044 – lucrările elaborate fiind în conformitate cu Standardele Internaţionale de evaluare (IVS) adoptate în România. DARIAN DRS S.A. a fost auditată de SGS şi a obţinut certificarea în domeniul calităţii conform ISO 9001:2008, încă din anul 2003, recertificat în 2009.

            Domeniile de bază sunt evaluare de proprietăţi imobiliare, evaluare de afaceri, evaluare de maşini şi echipamente, evaluare de active financiare, evaluare de active necorporale

            S.C. Darian DRS S.A. este principalul jucător pe piaţa evaluării din România, prin intermediul celor 20 birouri proprii şi prin reţeaua de peste 100 de evaluatori colaboratori din teritoriu

            Darian a realizat evaluări de terenuri arabile atât în cadrul lucrărilor de evaluare de societăţi comerciale (a căror patrimoniu include si terenuri arabile) cât şi în cadrul lucrărilor de evaluare de proprietăţi imobiliare şi de active de natura proprietăţilor imobiliare.

            Destinatia rapoartelor de evaluare a terenurilor arabile intocmite de compania Darian a fost garantie bancara, raportare financiara, stabilirea valorii de piata pentru achizitii.

            Rapoartele de evaluare ale terenurilor arabile au acoperit toate zonele agricole importante ale tarii respectiv: zona de Vest (jud. Arad, Timis, Caras-Severin, Bihor), zona de Sud (jud. Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman) si zona de Sud-Est (jud. Constanta, Braila, Ialomita, Calarasi).

            Numarul de rapoarte de evaluare de terenuri arabile a crescut considerabil de la un an la altul. Doar la nivelul anului 2012 numarul aproximativ de hectare evaluate este in jurul cifrei de 70.000 ha.

            Clientii pentru care au fost intocmite rapoarte de evaluare sunt:

  • fonduri de investitii internationale
  • societati agricole nationale
  • companii nationale din industria alimentara care lucreaza in sistem integrat
  • clienti de dimensiuni medii din domeniul agro din diferite zone ale tarii

            Intrând în al 21-lea an de existenţă,  Darian a evaluat afaceri şi patrimonii pentru un număr de peste 10.000 de clienţi societăţi comerciale, însumând peste 500.000 de active de natura proprietăţilor imobiliare, mijloace fixe sau bunuri mobile.Aproximativ 20 miliarde EURO  este valoarea actualizată a afacerilor, proprietăţilor imobiliare, mijloacelor fixe şi bunurilor evaluate din 1993 până în prezent de către Darian.

            Echipa DARIAN este formată din 60 de evaluatori, 57 membri titulari din care 11 membri acreditaţi ai ANEVAR (MAA) în domeniul evaluării proprietăţilor imobiliare, a bunurilor mobile şi a afacerilor, absolvenţi ai cursurilor de pregătire profesională continuă în domeniul Standardelor Internaţionale de Evaluare IVS şi contabilitate IAS. Coordonatorii echipei  sunt evaluatori cu experienţă de peste 15 ani şi membri ai unor asociaţii profesionale internaţionale de prestigiu (RICS, REV). In cadrul companiei exista un specialist in domeniul imbunatatirilor funciare acumuland experienta dealungul a 12 ani in cadrul ANIF (Agentia Nationala a Imbunatatirilor Funciare).

            DARIAN DRS S.A. este agreată de toate instituţiile guvernamentale şi financiare publice, printre care se număra Ministerul Economiei şi Comerţului, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (O.P.S.P.I), Ministerul Transporturilor, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale etc.

            Firma DARIAN DRS S.A. are încheiată o asigurare colectivă de răspundere profesională  la ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A  (la nivelul de 1.000.000 euro pentru firmă).